Privacy en cookiebeleid

Laatste wijziging van dit privacy en cookiebeleid: 04 april 2017

Het privacy en cookiebeleid is van toepassing op de gehele website Kinderpleinen.nl, actief onder het domein www.kinderpleinen.nl en alle andere neven- en subdomeinen. Waar hierna wordt gesproken over Kinderpleinen.nl worden nadrukkelijk alle neven- en subdomeinen van deze website mede begrepen. De Kinderpleinen.nl website richt zich op bezoekers die de Nederlandse / Vlaamse taal machtig zijn en hoofdzakelijk afkomstig zijn uit Nederland en België.

Het privacy en cookiebeleid geldt voor alle bezoekers en gebruikers van de website van Kinderpleinen.nl. Door deze website te bezoeken of te gebruiken (in de ruimste zin), verklaar je kennis te hebben genomen van en akkoord te zijn met de inhoud van het privacy en cookiebeleid.

Door de aard van deze website en de applicaties en tools die zich hierop bevinden kan Kinderpleinen.nl over bepaalde (persoons)gegevens van je beschikken, en wordt er gebruik gemaakt van cookies.

Kinderpleinen.nl gaat zorgvuldig met je gegevens om en zorgt voor een deugdelijke verwerking daarvan. De gegevens die je verstrekt worden vertrouwelijk behandeld en we houden ons daarom zowel aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) als aan de Telecommunicatiewet.

In het privacy en cookiebeleid hebben wij voor je op een rij gezet hoe wij omgaan met je gegevens en hoe wij omgaan met het gebruik van cookies. Je kunt hierin lezen welke gegevens wij van je verwerken, welke cookies er worden gegeplaatst, en welke invloed je daar zelf op kunt uitoefenen.

Cookies

Uitleg

De website van Kinderpleinen.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een (kleine) hoeveelheid data die onze server naar je browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt op (de harde schijf van) je (computer)apparaat, laptop, tablet of smartphone. Data die bij een volgend bezoek weer naar onze server wordt teruggestuurd. Onze server herkent je browser dan en houdt de browsergedragingen bij. Cookies maken het makkelijker om websites te gebruiken.

Als voorbeeld, de meeste bekende manier van het gebruik van cookies is wellicht voor het onthouden van inlognamen en wachtwoorden. Middels een inlogcookie kan je inlognaam en je wachtwoord opgeslagen worden op je computer, tablet of smartphone. De inlogcookie maakt het mogelijk dat je inlognaam en je wachtwoord automatisch al zijn ingevuld bij een inlogformulier op een website die je bezoekt. Je hoeft dan je inloggegevens niet meer in te vullen, deze zijn voor je onthouden. Dit is makkelijk, en scheelt je bovendien tijd. Deze cookie wordt gewist als je je hebt afgemeld op de betreffende website (na uitloggen). Een volgende keer dat je op de betreffende website wilt inloggen zal je dan wel weer je gegevens moeten invullen. Deze website maakt echter geen gebruik van een inlogsysteem, er worden derhalve ook geen inlogcookies geplaatst in je browser.

Diverse persoonlijke voorkeuren kunnen met behulp van cookies worden onthouden, zodat je deze website (en afzonderlijke pagina’s daarbinnen) makkelijker en meer op je persoonlijke wensen afgestemd kunt gebruiken.

De cookies die deze website gebruikt zijn doorgaans beperkt van omvang en brengen geen schade toe aan je computer, tablet of smartphone. Bijna alle moderne webbrowsers accepteren cookies automatisch. Je kunt echter via je browser (dit kan vaak via Internetopties of een vergelijkbare locatie) zelf instellen (en dus zelf bepalen) of je cookies (ten dele) accepteert of dat je deze wilt weigeren. Deel je een computer met anderen, maak je gebruik van een openbare computer, of wens je niet dat er informatie wordt opgeslagen middels cookies, dan kun je de cookie instellingen in je browser wijzigen. Deze cookie instellingen zijn van toepassing op alle websites die je via je/die browser bezoekt. Als je ervoor kiest om via je browser (via Internetopties of een vergelijkbare locatie) cookies maar beperkt te accepteren of zelfs geheel te weigeren, is het mogelijk dat je deze website niet optimaal meer kunt gebruiken, omdat voor sommige functies en toepassingen op deze website cookies noodzakelijk zijn.

Als je een computer(account) deelt met anderen, raden wij je aan om altijd uit te loggen wanneer je een website verlaat (als je bent ingelogd). Dit voorkomt dat mensen die na jou dezelfde computer of hetzelfde computer account gebruiken, toegang hebben of zouden kunnen krijgen tot je account op een website, je gegevens en andere persoonlijke informatie. Voor deze website geldt het laatst voornoemde in mindere mate, omdat Kinderpleinen.nl niet over een inlogsysteem beschikt; je kunt op deze website geen persoonlijk account aanmaken. Dit neemt niet weg dat anderen je gebruikersvoorkeuren en bepaalde gedragingen op deze website zouden kunnen zien als je een computer(account) deelt met anderen. Mocht je daar geen prijs op stellen, dan raden wij je aan om in het vervolg geen computer(account) meer te delen met anderen.

Hieronder lichten wij nu eerst toe welke soorten cookies wij en derden voor deze website plaatsen en voor welke doeleinden.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die wij plaatsen om de website goed te laten functioneren.

Advertentiecookies

Deze website gebruikt advertentiecookies om je relevante en gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen, het aantal keren dat een specifieke advertentie wordt getoond te optimaliseren, je bezoek te onthouden en de verzamelde gegevens met derde partijen te delen, indien toepasselijk. Zonder advertentiecookies is het voor een adverteerder moeilijker zijn doelgroep te bereiken of erachter te komen hoeveel advertenties er zijn weergegeven en hoeveel klikken er zijn gegenereerd. Op deze website wordt onder meer gebruik gemaakt van Google Adsense advertenties van het bedrijf Google. Google plaatst voor de weergave van haar advertenties advertentiecookies op je (computer)apparaat.

Wij willen je er verder op wijzen dat je ook de Advertentie-instellingen van Google kunt gebruiken om de Google Adsense advertenties te beheren die je te zien krijgt. Verder kun je je hier afmelden voor de personalisatie van deze advertenties. Bedenk echter wel dat als je je afmeldt voor personalisatie van advertenties, dat je nog steeds Google Adsense advertenties te zien kunt krijgen op basis van factoren zoals je algemene locatie die wordt afgeleid van je IP-adres, je browsertype en de zoektermen die je invoert.

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn met betrekking tot Google (Adsense) advertenties en advertentiecookies van Google raden wij je aan om ook de volgende bronnen van Google te raadplegen.

Google advertenties en advertentiecookies van Google
Hoe Google cookies gebruikt
Hoe Google gegevens gebruikt wanneer je sites of apps van partners gebruikt.

Cookies voor analyse - Google Analytics

Voor de uitvoering van deze website is het wenselijk om bezoekers- en gebruikersstatistieken op te stellen, zodat wij inzicht verkrijgen in het gedrag van bezoekers en gebruikers. Hiervoor maakt deze website gebruik van Google Analytics, een programma en handelsnaam van Google. Voor het gebruik van Google Analytics worden cookies geplaatst door Google.

Met Google hebben wij in het kader van het gebruik van Google Analytics op deze website een ‘bewerkersovereenkomst’ gesloten over de verwerking van (persoons)gegevens. Er worden verder op niet-anonieme basis gegevens van bezoekers en gebruikers verzameld. IP adressen worden derhalve meegezonden aan Google (Analytics) zodat Google (Analytics) over gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website beschikt die tot specifieke individuele personen zijn te herleiden.

Google kan de informatie die zij verzamelt aan derden verstrekken, indien Google hiertoe wettelijk een verplichting heeft, of wanneer derden de informatie namens Google verwerken uit hoofde van een bewerkersovereenkomst.

Facebook en Google +1 cookies

Op deze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op het sociale netwerk Facebook. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door Facebook zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie op je (computer)apparaat.

Lees de privacyverklaring van Facebook (deze kan van tijd tot tijd wijzigen) om te zien wat Facebook met je persoonsgegevens doet die zij met deze code verwerkt.

Verder zijn op deze website Google +1 knoppen opgenomen. Google +1 is een dienst van Google. De +1 knop is een gemakkelijke manier om te laten zien dat je iets leuk vindt of het ergens mee eens bent. Als je een +1 geeft kun je makkelijk berichten bijhouden die je leuk vindt. Daarnaast kunnen mensen in je kringen en uitgebreide kringen zien wat je aanbeveelt. Deze knop plaatst een cookie op je pc, tablet, laptop of smartphone om bij te houden of je al eens op +1 hebt geklikt of dat je dit nog niet hebt gedaan.

Lees het privacybeleid van Google (dit beleid kan van tijd tot tijd wijzigen) om te zien wat Google met je persoonsgegevens doet.

Tracking cookies

Deze website maakt gebruik van tracking cookies, onder meer voor het mogelijk maken van de hierboven beschreven ‘social media buttons’ en voor de weergave van Google Adsense advertenties.

Cookies wissen

Eerder geplaatste cookies zijn gemakkelijk te wissen via je browser, via de instellingen. Voor aanvullende informatie over het wissen van cookies kun je ook de Help-functie in je browser gebruiken.

Bronnen inzake cookies

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn raden wij je aan om ook de volgende bronnen te raadplegen.

Hoe Google gegevens gebruikt wanneer je sites of apps van partners gebruikt.

Informatie over cookies van de Consumentenbond
Informatie van de Rijksoverheid over cookies
YourOnlineChoices.eu - internationale informatie over online adverteren en privacy

Soort gegevens die worden verwerkt

Kinderpleinen.nl verwerkt meerdere soorten gegevens van bezoekers en gebruikers van haar website. We geven hieronder aan welke soorten gegevens er door Kinderpleinen.nl worden verwerkt.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn gegevens die zijn te herleiden tot individuele (natuurlijke) personen. Kinderpleinen.nl verwerkt persoonsgegevens van je als je een account aanmaakt, of deze website op een andere manier gebruikt. Op dit moment maakt deze website echter geen gebruik van een inlogsysteem en wordt er geen mogelijkheid geboden om een account aan te maken. Bij een contactopname, of het invullen van een formulier op de website, kan wel worden gevraagd naar je persoonsgegevens zoals je naam, adres, woonplaats, etc.

Naast n.a.w. gegevens kun je als gebruiker ook andere persoonsgegevens achterlaten, die door de Kinderpleinen.nl worden verwerkt, hieronder vallen bijvoorbeeld je geslacht, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. De door jou verstrekte persoonsgegevens worden door Kinderpleinen.nl verwerkt en opgeslagen in een beveiligde database.

Inloggegevens

Inloggegevens zijn gegevens waarmee men kan inloggen. Deze worden gecreëerd als men een account aanmaakt op een website. De inloggegevens bestaan uit een op te geven e-mailadres en een (zelf te kiezen) wachtwoord. Inloggegevens zijn te herleiden tot een (natuurlijk) persoon en daarmee de facto persoonsgegevens. Op dit moment maakt deze website echter geen gebruik van een inlogsysteem en wordt er geen mogelijkheid geboden om een account aan te maken. Er worden dus geen inloggegevens van je verwerkt.

Redenen van de verwerking van gegevens

De gegevens kunnen door Kinderpleinen.nl worden opgeslagen en/of verwerkt om de volgende redenen, die allen afzonderlijk of in combinatie met elkaar van toepassing kunnen zijn.

- Kinderpleinen.nl verwerkt je gegevens in de eerste plaats om deze website mogelijk te maken, en de door jou gewenste diensten, producten of informatie te kunnen leveren. Daarnaast worden de gegevens verwerkt voor het in behandeling nemen van verzoeken en contactopnames. Zonder verwerking van je gegevens kan Kinderpleinen.nl haar website, alsmede de informatieverstrekking via de website niet optimaal uitvoeren / verzorgen, en de inhoud van de website niet optimaal op je wensen en voorkeuren afstemmen.

- Om advertenties te tonen die in meer of mindere mate op de gebruiker(s) zijn toegesneden.

- Voor statistische doeleinden, zoals voor het opstellen van Google Analytics statistieken.

- Om te voldoen aan de vigerende regels en wetten.

Inzage van je gegevens en wijziging hiervan

Je kunt je altijd tot ons wenden om in te zien welke (persoons)gegevens er van je zijn verwerkt door Kinderpleinen.nl, of om wijzigingen met betrekking tot je gegevens door te geven. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een volledige kopie van de cookie mee te sturen. Deze kun je vinden in de instellingen van je browser.

Kinderpleinen.nl beheert een beveiligde database waarin alle verwijzingen op deze website zijn opgenomen. Mocht je eigenaar of een beslissingsbevoegde zijn van een website waar Kinderpleinen.nl een verwijzing naar heeft opgenomen, dan kun je contact met ons opnemen als je de gegevens die op deze website zijn opgenomen geheel of deels wilt laten wijzigen.

Een vraag of verzoek over het wijzigen van gegevens kun je sturen naar het e-mailadres vervangdit@kinderpleinen.nl (vervang ‘vervangdit’ door info), of neem contact op via de contactpagina.

Geef zorgvuldig aan wie je bent, waar je woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres je bekend bent bij Kinderpleinen.nl. Wij kunnen je in dit verband vragen om aanvullende persoonlijke gegevens en informatie om je identiteit te kunnen vaststellen.

Verwijdering van je gegevens

Het is niet mogelijk om een account (met bijbehorende persoonsgegevens) te (laten) verwijderen op deze website, omdat het op deze website niet mogelijk is om een account aan te maken.

Kinderpleinen.nl beheert wel een beveiligde database waarin alle verwijzingen op deze website zijn opgenomen. Mocht je eigenaar of een beslissingsbevoegde zijn van een website waar Kinderpleinen.nl een verwijzing naar heeft opgenomen, dan kun je contact met ons opnemen als je de gegevens die op deze website zijn opgenomen geheel of deels wilt laten verwijderen.

Een vraag of verzoek over het verwijderen van gegevens kun je sturen naar het e-mailadres vervangdit@kinderpleinen.nl (vervang ‘vervangdit’ door info), of neem contact op via de contactpagina.

Geef zorgvuldig aan wie je bent, waar je woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres je bekend bent bij Kinderpleinen.nl. Wij kunnen je in dit verband vragen om aanvullende persoonlijke gegevens en informatie om je identiteit vast te stellen.

Het verwijderen van reeds in je browser geplaatste cookies door Kinderpleinen.nl of een derde partij waarmee Kinderpleinen.nl samenwerkt, kun je zelf doen door de cookies in je browser te wissen. Dit kan vaak via een locatie als ‘Instellingen’. Voor aanvullende informatie over het wissen van reeds geplaatste cookies kun je ook de Help-functie in je browser gebruiken.

Contact met Kinderpleinen.nl en soort e-mailberichten

Kinderpleinen.nl communiceert hoofdzakelijk via e-mail met bezoekers en gebruikers die contact opnemen. Daarnaast kan Kinderpleinen.nl ook langs andere wegen reageren, meestal afhankelijk van hoe bezoekers en gebruikers contact opnemen, maar onder meer via de post, of telefonisch.

Er wordt door deze website geen gebruik gemaakt van nieuwsbrieven, noch van een ander soort mailinglist. Je staat bij Kinderpleinen.nl dus niet geregistreerd voor het ontvangen van automatische en periodieke e-mailberichten.

Je kunt alleen een e-mailbericht van Kinderpleinen.nl verwachten als je zelf een bericht stuurt naar Kinderpleinen.nl op het e-mailadres vervangdit@kinderpleinen.nl (vervang ‘vervangdit’ door info) of als je contact opneemt via de contactpagina.
Hierop bestaan uitzonderingen. Kinderpleinen.nl kan je wel actief benaderen, per e-mail of per post, als je eerder een suggestie hebt gedaan om een of meerdere links op deze website te plaatsen (of als een of meerdere links van jou zijn opgenomen op deze website), en je e-mailadres en/of postadres bij de redactie bekend is.

Geef altijd zorgvuldig aan wie je bent als je contact opneemt met Kinderpleinen.nl, waar je woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres je bekend bent bij Kinderpleinen.nl.

Identiteitsfraude

Kinderpleinen.nl is niet aansprakelijk voor identiteitsfraude. Mocht je vermoeden dat iemand jouw identiteit gebruikt op de website van Kinderpleinen.nl, of dat iemand je gegevens gebruikt om met ons te communiceren, dan verzoeken wij je om dit kenbaar te maken aan ons. Kinderpleinen.nl zal dan een onderzoek instellen. Indien sprake is van identiteitsfraude zal Kinderpleinen.nl passende maatregelen nemen.

Beveiliging van je gegevens

Kinderpleinen.nl draagt zorg voor een deugdelijke en geschikte beveiliging van je gegevens. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je gegevens slechts toegankelijk zijn voor personen die daar op grond van hun functie toe bevoegd zijn.

Verstrekking van gegevens aan derden

Je gegevens worden niet aan derden verstrekt, zonder expliciete toestemming van jou. Hierop bestaan echter uitzonderingen. Kinderpleinen.nl kan samenwerken met een of meerdere derde partijen om zo de website en/of de dienstverlening (daaromheen) in brede zin mogelijk te maken. Je gegevens (of onderdelen daarvan) kunnen daarom zonder je expliciete akkoord worden verstrekt aan of worden ingezien door (een zeer beperkt aantal) partijen waarmee Kinderpleinen.nl samenwerkt. Met deze derde partijen heeft Kinderpleinen.nl een bewerkersovereenkomst gesloten. Een goed voorbeeld hiervan is een IT bedrijf (dat programmeer-, design of ontwikkelingswerk levert) dat door Kinderpleinen.nl voor het ontwikkelen en het onderhoud van deze website wordt ingeschakeld. In dit soort situaties worden alleen gegevens verstrekt of ingezien, die in het kader van de door de betreffende derde te verrichten taak nodig zijn en die op grond van de bewerkersovereenkomst verstrekt en/of ingezien mogen worden.

Opvraging van gegevens door politie of justitie

Kinderpleinen.nl verleent medewerking aan politie of justitie wanneer er een onderzoek is gelast naar een natuurlijk persoon die in de administratie van Kinderpleinen.nl voor zou komen. Alleen die gegevens die strikt noodzakelijk zijn worden in dat geval aan de betreffende instantie verstrekt, en alleen wanneer hier een (duidelijke) wettelijke noodzaak toe bestaat. Kinderpleinen.nl zal de betreffende instantie verzoeken de wettelijke noodzaak en bepalingen hiertoe aan haar kenbaar te maken, alvorens de bedoelde, noodzakelijke gegevens en informatie te verstrekken.

Beschikbaarheid van het privacy en cookiebeleid

De meeste actuele versie van het privacy en cookiebeleid vind je altijd op http://www.kinderpleinen.nl/privacy-en-cookie-beleid.php. Daarnaast wordt het privacy en cookiebeleid gelinkt bovenaan en onderaan op elke pagina van deze website, en wordt deze verder gelinkt in de cookiebar die je krijgt te zien als je deze website voor het eerst bezoekt, onder de button ‘Meer informatie’. Het privacy en cookiebeleid is daardoor steeds gemakkelijk te vinden en te raadplegen.

Wijziging van het privacy en cookiebeleid

In het privacy en cookiebeleid van Kinderpleinen.nl kunnen wijzigingen worden aangebracht als gevolg van nieuwe ontwikkelingen. Wanneer Kinderpleinen.nl wijzigingen aanbrengt in het privacy en cookiebeleid, zal de ‘laatste versie’ datum bovenaan dit document worden aangepast. Kinderpleinen.nl raadt je daarom aan om het privacy en cookiebeleid met enige regelmaat door te nemen en te controleren op eventuele wijzigingen, zodat je weet hoe Kinderpleinen.nl je gegevens beschermt, hoe Kinderpleinen.nl met cookies omgaat, en welke invloed je daar zelf op kunt uitoefenen.

Copyright 2004 - 2017 | Privacy en cookiebeleid | Contact | Sitemap